Sevgili Sözelti Okurlarımız,

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük deprem hepimizi derinden yaralamıştır. Yaşanan deprem felaketi sonucunda hayatını kaybedenlere Allah‘tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz. 

Sosyal medya hesaplarımızda da duyurduğumuz gibi ekip arkadaşımız Ali Ölmez, ülkemizi etkileyen elim depremde maalesef hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır dileriz.  

Saygılarımızla,

Sözelti Ekibi



Söyleşi: “Sözeltiden Süzülenler: Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Yolculuğu” (İnstagram Üzerinden Canlı Yayın)

23 Şubat 2021

23 Şubat 2021 tarihinde BİLKAR’ın (Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık-Gebze) düzenlediği ve Serdar Dikkatli’nin sunuculuğunu yaptığı “Sözeltiden Süzülenler: Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Yolculuğu” konulu Instagram üzerinden yapılan canlı söyleşiye Sözelti Dergisi’nin kurucusu ve yayın yönetmeni Prof. Necdet Neydim konuk oldu.

Prof. Dr. Necdet Neydim, “Sözelti” adının kökenini, derginin ismini nasıl koyduğunu anlattıktan sonra derginin ekibinden de söz etti. Değerli akademisyenlerin ve araştırmacıların bulunduğu ekibin nasıl özverili çalıştığını vurguladıktan sonra Sözelti Dergisi’nin amacını ve ilkelerini aktardı. Bunlar:

  1. Edebiyatta çocuğun gerçekliği,
  2. Edebiyatta çocuğun eşitliği,
  3. Edebiyatta çocuğun gerçekliği,
  4. Cinsiyet eşitliğidir.

Değerli hocamız, yayınlanan birinci sayıda hangi içeriklerin bulunduğunu aktardıktan sonra Mayıs ayında çıkacak olan ikinci sayının içeriği hakkında bilgi verdi. Bununla birlikte ikinci sayının dosya konusunu da duyurdu: “Ergen edebiyatı, psikanaliz ve söylem çözümlemesi.”

İkinci sayıda belirtilen konular veya çocuk ve gençlik edebiyatı ile ilgili çeşitli konular hakkında farklı ve birbirinden nitelikli makaleler, eleştiri yazıları, kitap tanıtımları ve öyküler okurlarımızla buluşacak.

Sözelti ekibi olarak bu güzel söyleşi için değerli Serdar Dikkatli Hocamıza ve Necdet Neydim Hocamıza teşekkürlerimizi sunarız.

Söyleşi kaydına Youtube kanalımızdan ulaşabilirsiniz: Sözeltiden Süzülenler: Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Yolculuğu

 

error: İçerik koruma altındadır!!
Scroll to Top